Skip to content

Geschiedenis

Geschiedenis :

1985 Opening Rijksvliegerwinkel in Ommen (mijn officiële voornaam is Rijk) en ik reisde veel door Europa met vliegerworkshops, – demonstraties en -tentoonstellingen met als bijzondere projecten de exposities in de Broerenkerk in Zwolle (1989). Ook in het Ruhrgebied hebben we aan twee grote exposities meegewerkt en partnergemeente van Zwolle Lünen in Duitsland.

2000 Oprichting Stichting Space Art met als doelstelling de creativiteit van de kinderen te bevorderen opdat ze weer buiten gaan spelen in weer en wind, buitensport.

2012 Opening Vliegermuseum Ommen. In Eerste instantie de eigen collectie van de Stichting waarvan ik de meeste objecten zelf gemaakt heb, later aangevuld met internationale gastexposanten. De stichting is een erkend leerbedrijf voor studenten ruimtelijke vormgeving.

2016 Het Vliegermuseum bestaat 4 jaar en trekt op dit moment ruim duizend bezoekers per jaar die ook binnenkomen, het 1e gastenboek is reeds vol met lovende reacties. Het museum is van buiten 24/7 te bezichtigen door de ramen van de showroom en ’s avonds speciaal verlicht door zuinige Led schijnwerpertjes dus het totale bezoekersaantal ligt vele malen hoger.

De Expositie “De Tijd Vliegt” geeft een overzicht van ruim honderd jaar Vliegergeschiedenis.

De workshops en rondleidingen vormen ook een hoofdtaak voor de stichting en daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt door scholen, instellingen, groepen en individuelen.

Er is ook een eigen atelier aanwezig waar vliegers ontworpen en gecreëerd worden.